3rd post-same DHCP problem-Somebody help me please

June 18th, 2004 - 08:00 pm ET by stewart allen | Report spam
Please excuse the long post, but i believe it is necessary to understand my
problem.
I am attached to the internet via a cable modem. I have 8 systems on my
workgroup, including 3 XP, 1 2K, 1 Win98, 1 Win 95 1 Linux and 2 printers.
normally only 3 nodes up at a time. I was able to easily configure and set
these up and they all work seamlessly and i never had a hitch.
Recently i added a NT box and it has been a long headache. At one point the
NT box was seing the other computers but they could not see it, which
prompted me on advice to reapply the service pack 6. Well that kind of fixed
it. Everybody was now seing everybody but now i cannot access the internet
from the NT box, plus a message on startup:
"the DHCP client obtained an IP address that is already in use on the
network, The local interface will be disabled until the DHCP client can
obtain a valid address"

out of desperation i even changed the the network card and tried everything
my limited knowledge could conceive and the problem get worst. I cannot see
other computer or access the internet any and so i give up unless someone
can throw me a rope. Somebody out there, i will appreciate any assistance to
get this to work


http://QLiner.com

The goal of the works of a genius' existance lies only in itself.
email Follow the discussionReplies 2 repliesReplies Make a reply

Similar topics

Replies

#1 Dave Patrick
June 19th, 2004 - 09:30 am ET | Report spam
From a command prompt;
ipconfig /all > C:\ipconfig.txt

Do this on NT and on a Windows 2000 machine and post the text from each file
in a reply.


Regards,

Dave Patrick Please no email replies - reply in newsgroup.
Microsoft Certified Professional
Microsoft MVP [Windows]
http://www.microsoft.com/protect


"stewart allen" wrote:
| Please excuse the long post, but i believe it is necessary to understand
my
| problem.
| I am attached to the internet via a cable modem. I have 8 systems on my
| workgroup, including 3 XP, 1 2K, 1 Win98, 1 Win 95 1 Linux and 2 printers.
| normally only 3 nodes up at a time. I was able to easily configure and set
| these up and they all work seamlessly and i never had a hitch.
| Recently i added a NT box and it has been a long headache. At one point
the
| NT box was seing the other computers but they could not see it, which
| prompted me on advice to reapply the service pack 6. Well that kind of
fixed
| it. Everybody was now seing everybody but now i cannot access the internet
| from the NT box, plus a message on startup:
| "the DHCP client obtained an IP address that is already in use on the
| network, The local interface will be disabled until the DHCP client can
| obtain a valid address"
|
| out of desperation i even changed the the network card and tried
everything
| my limited knowledge could conceive and the problem get worst. I cannot
see
| other computer or access the internet any and so i give up unless someone
| can throw me a rope. Somebody out there, i will appreciate any assistance
to
| get this to work
|
|
| --
| http://QLiner.com
|
| The goal of the works of a genius' existance lies only in itself.
|
|
Replies Reply to this message
#2 Jon LaBarge
June 22nd, 2004 - 07:32 pm ET | Report spam
Are you using any kind of router or gateway? If not, then your ISP has
granted all the IPs that it's willing to give out to you as a subscriber. If
you are using a router, then you have to enable it to be the DHCP server.


"stewart allen" wrote in message
news:ey%
Please excuse the long post, but i believe it is necessary to understand


my
problem.
I am attached to the internet via a cable modem. I have 8 systems on my
workgroup, including 3 XP, 1 2K, 1 Win98, 1 Win 95 1 Linux and 2 printers.
normally only 3 nodes up at a time. I was able to easily configure and set
these up and they all work seamlessly and i never had a hitch.
Recently i added a NT box and it has been a long headache. At one point


the
NT box was seing the other computers but they could not see it, which
prompted me on advice to reapply the service pack 6. Well that kind of


fixed
it. Everybody was now seing everybody but now i cannot access the internet
from the NT box, plus a message on startup:
"the DHCP client obtained an IP address that is already in use on the
network, The local interface will be disabled until the DHCP client can
obtain a valid address"

out of desperation i even changed the the network card and tried


everything
my limited knowledge could conceive and the problem get worst. I cannot


see
other computer or access the internet any and so i give up unless someone
can throw me a rope. Somebody out there, i will appreciate any assistance


to
get this to work


http://QLiner.com

The goal of the works of a genius' existance lies only in itself.




email Follow the discussion Replies Reply to this message
Help Create a new topicReplies Make a reply
Search Make your own search