Bug#589207: xorg: x server fails after ending screensaver in Gome or if I try to set it up

July 15th, 2010 - 03:30 pm ET by Viktor Matys | Report spam
Package: xorg
Version: 1:7.5+6
Severity: important
Tags: upstream

When screensaver is on and I try to continue to work the screensaver fails down
include whole X server.
It also happens when I try so run graphical setting utility in Gnome, menu
system - options - screensaver.
There is an blue screen with this information:

begin
FATAL: Module fbcon not found.

Fatal server error:
Failed to submit batchbuffer: Input/output error


X: ../../src/i830_batchbuffer.h:79: intel_batch_emit_dword:
Assertion `pI830->batch_ptr != ((void *)0)' failed.
end

My hardware is Dell Optiplex GX60 in factory configuration (no changes).
Software is Debian Squeeze.

This error appears approximately for two months on this computer only.

Thank you

Viktor Matys



Debian Release: squeeze/sid
APT prefers testing
APT policy: (500, 'testing')
Architecture: i386 (i686)

Kernel: Linux 2.6.32-5-686 (SMP w/1 CPU core)
Locale: LANG=cs_CZ.UTF-8, LC_CTYPE=cs_CZ.UTF-8 (charmap=UTF-8)
Shell: /bin/sh linked to /bin/dash

Versions of packages xorg depends on:
ii gnome-terminal [x-terminal-em 2.30.2-1 The GNOME terminal emulator applic
ii libgl1-mesa-dri 7.7.1-3 A free implementation of the OpenG
ii libgl1-mesa-glx [libgl1] 7.7.1-3 A free implementation of the OpenG
ii libglu1-mesa 7.7.1-3 The OpenGL utility library (GLU)
ii x11-apps 7.5+5 X applications
ii x11-session-utils 7.5+1 X session utilities
ii x11-utils 7.5+4 X11 utilities
ii x11-xfs-utils 7.4+1 X font server utilities
ii x11-xkb-utils 7.5+2 X11 XKB utilities
ii x11-xserver-utils 7.5+1+b1 X server utilities
ii xauth 1:1.0.4-1 X authentication utility
ii xfonts-100dpi 1:1.0.1 100 dpi fonts for X
ii xfonts-75dpi 1:1.0.1 75 dpi fonts for X
ii xfonts-base 1:1.0.1 standard fonts for X
ii xfonts-scalable 1:1.0.1-1 scalable fonts for X
ii xfonts-utils 1:7.5+2 X Window System font utility progr
ii xinit 1.2.0-2 X server initialisation tool
ii xkb-data 1.8-1 X Keyboard Extension (XKB) configu
ii xorg-docs-core 1:1.5-1 Core documentation for the X.org X
ii xserver-xorg 1:7.5+6 the X.Org X server
ii xterm [x-terminal-emulator] 261-1 X terminal emulator

xorg recommends no packages.

Versions of packages xorg suggests:
pn xorg-docs <none> (no description available)




To UNSUBSCRIBE, email to debian-bugs-dist-REQUEST@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org
email Follow the discussionReplies 2 repliesReplies Make a reply

Similar topics

Replies

#1 Julien Cristau
July 15th, 2010 - 05:20 pm ET | Report spam

On Thu, Jul 15, 2010 at 21:14:02 +0200, Viktor Matys wrote:

When screensaver is on and I try to continue to work the screensaver fails down
include whole X server.
It also happens when I try so run graphical setting utility in Gnome, menu
system - options - screensaver.
There is an blue screen with this information:

begin
FATAL: Module fbcon not found.

Fatal server error:
Failed to submit batchbuffer: Input/output error


X: ../../src/i830_batchbuffer.h:79: intel_batch_emit_dword:
Assertion `pI830->batch_ptr != ((void *)0)' failed.
end

My hardware is Dell Optiplex GX60 in factory configuration (no changes).
Software is Debian Squeeze.

This error appears approximately for two months on this computer only.



Please run 'reportbug -N 589207' to provide the necessary information.
Also it would be good to try xserver-xorg-video-intel 2.12 from
experimental, and let us know whether the bug still happens with that.

Cheers,
Julien






To UNSUBSCRIBE, email to
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact
Replies Reply to this message
#2 Viktor Matys
July 16th, 2010 - 07:30 pm ET | Report spam
Dne 15.7.2010 23:17, Julien Cristau napsal(a):
On Thu, Jul 15, 2010 at 21:14:02 +0200, Viktor Matys wrote:


When screensaver is on and I try to continue to work the screensaver fails down
include whole X server.
It also happens when I try so run graphical setting utility in Gnome, menu
system - options - screensaver.
There is an blue screen with this information:

begin
FATAL: Module fbcon not found.

Fatal server error:
Failed to submit batchbuffer: Input/output error


X: ../../src/i830_batchbuffer.h:79: intel_batch_emit_dword:
Assertion `pI830->batch_ptr != ((void *)0)' failed.
end

My hardware is Dell Optiplex GX60 in factory configuration (no changes).
Software is Debian Squeeze.

This error appears approximately for two months on this computer only.




Please run 'reportbug -N 589207' to provide the necessary information.
Also it would be good to try xserver-xorg-video-intel 2.12 from
experimental, and let us know whether the bug still happens with that.

Cheers,
Julien



Hi Julien,

thank you for your answer. I did as you said: I installed version 2.12
and the change was that th X server didnot fall, but it restarted into
login gdm "only" instead - so different but still problem. I downgraded
back to version 2.9. Problem with failing X server returned.
Then I deleted directories .gconf, .gconfd, .gnome2 and .gnome2_private
from my home directory. After reboot screensaver works fine, locking and
unlocking (ctrl+alt+l) works and the X server runs.

So my problem is solved out. Little unuderstandable way - for me :)

Thank you

Viktor

P.S. If you need send those directories for analyse I have archived
them. So tell me please.





To UNSUBSCRIBE, email to
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact
email Follow the discussion Replies Reply to this message
Help Create a new topicReplies Make a reply
Search Make your own search